Zoekveld

Over Telutci

Telutci is een Nederlands merk met een Italiaans klinkende naam. Niets is minder waar. Worden de Italianen geroemd om vormgeving, dan staat de Indiaanse cultuur bekend om haar doeltreffende manier van naamgeving. Telutci vindt zijn oorsprong bij de Miwokstam. Het betekent: Beer maakt stof. Laat maar gaan die houden we niet bij. De berepoot vertelt het hele verhaal. Bovendien worden we graag geassocieerd met Italiaans design.

Een paar jaar geleden zijn we begonnen als mountainbikemerk. In 2012 waren wij één van de weinigen op bikemotion met alleen mountainbikes met 27.5 inch wielen. Dit jaar mochten wij ons de enige noemen met electronische schakeling van Campagnolo op onze mountainbike.

Alles evolueert; ook beren. Inmiddels bouwen we 27.5'ers, 29'ers, full suspensions en racefietsen. Hand gebouwd in Nederland naar uw wens. Het frame is ons vertrekpunt. Een perfect frame zit als gegoten, geeft vertrouwen en snelheid. Belangrijker nog: wat geeft u vertrouwen? verlangt u een sportief karakter van uw bike of mag het een echte racer zijn? Na een proefrit op uw eigen lievelingsrondje of juist onbekend terrein en een gesprek bepalen we samen de gewenste geometrie.

U wordt opgemeten door experts en aan de hand van deze gegevens wordt het 1K carbon frame ontworpen en geproduceerd. Desgewenst zijn delen van het frame Kevlar versterkt voor extra bescherming. Een chip in het frame gekoppeld aan onze software waarborgt uw unieke gegevens en is het logboek van uw fiets. Vervolgens stellen we de fiets volledig samen qua kleur en componenten opbouw.

Wij de bike, u de stofwolk?