Zoekveld

Telutci introduceert nieuwe FSA BB392

Trots introduceerden wij tijdens Bikemotion de nieuwe bottombracket maatvoering op onze hardtail mountainbikes. Onze behuizing is geschikt voor de nieuwe FSA BB392 crankset.

Primeur

Door een nauwe samenwerking met FSA is Telutci het enige merk dat op dit moment de superlichte en stijve crankset rechtstreeks in het frame kan monteren. Wij hebben de primeur om als enig merk de cranks te kunnen laten zien en daar zijn we zeer blij mee.

Gewicht

De BB392 laat zich omschrijven als een combinatie van BB30 lagers, geschikt voor brackets van 92mm. Deze crank maakt dus gebruik van grote lagers voor minder weerstand en een langere spindle voor een grotere bottomstijfheid. Dat alles met een gewicht vanaf 425gram. FSA biedt deze cranks aan, in zowel de K-force als SLK serie in meerdere tandwielcombinaties.

Compatible

Het ABS systeem (A-Symetric Bolt Spacing) zorgt voor versterking  achter de crank-arm. Het resultaat is een herkenbaar maar vooral ook een licht en stijve crank. De FSA BB392 crank kan toegepast worden in frames met een BB30 68/73, pressfit en English treaded bottombracket, middels een eenvoudige adapter set.  Je kunt dus je huidige frame upgraden met deze crank en meenemen naar je nieuwe fiets.

FSA BB392 Youtube introductie

Telutci intoduceert de FSA BB392