Zoekveld

Nieuws

Custom carbon uit de polder
8 nov 2016 - 20:09

"Wie dat zoekt in carbon kon feitelijk (bijna) nergens terecht. Nu dus wel; In Dronten voorziet men in deze behoefte. En de manier waarop ze dat doen, van het aankoop- en meetproces tot aan het produceren en assembleren van de complete fiets roept bewondering af."

Hier kan je het hele verslag lezen: Test Telutci Yuma Bike & Trekking 2016

Test Telutci Maska Fietsmagazine
16 jul 2016 - 11:23

"Elke trap lijkt raak. Zelfs op de Koppenberg kan ik het tempo redelijk vasthouden. Ik trek en sleur aan de fiets. Ik voel mij thuis en de fiets voelt... van mij" In de Fiets nr. 6 juni 2016 test Leon van Bon de Telutci Maska. Lees hier het complete verslag.

Feel & Try
23 mrt 2016 - 14:41

 

Regelmati orgeniseren wij een demodag om de Telutci mountainbikes uit te proberen. Het Roggebotse bos vlakbij Dronten midden in Nederland vormt het fraaie decor van een mooie MTB route met veel afwisseling. Wilt u graag eens het verschil ervaren tussen een 29er of een 27inch, of rijden met een Lauf voorvork? Dan is dit een mooie gelegenheid. We fietsen in kleine groepjes verdeeld over de dag. Uiteraard is er na afloop voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en een kop koffie. Proberen?

Aanmelden 

Wilt u toch liever een keer op uw eigen favoriete parcours dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan even contact met ons op.

Adres: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten

100% handbuild
16 mrt 2016 - 10:57
I Can Fly!
9 feb 2016 - 18:14

Testverslag Telutci Yuma7 29er

In de eerste editie van de mountainbikeplus 2016 staat een geslaagde test over de Telutci Yuma7. Getest op de nieuwe route in Roggebot nabij Dronten. Hoezo geen hoogtemeters? Hier kun je het hele verslag lezen.

Telutci introduceert nieuwe FSA BB392
1 jan 2016 - 21:13

Trots introduceerden wij tijdens Bikemotion de nieuwe bottombracket maatvoering op onze hardtail mountainbikes. Onze behuizing is geschikt voor de nieuwe FSA BB392 crankset.

Primeur

Door een nauwe samenwerking met FSA is Telutci het enige merk dat op dit moment de superlichte en stijve crankset rechtstreeks in het frame kan monteren. Wij hebben de primeur om als enig merk de cranks te kunnen laten zien en daar zijn we zeer blij mee.

Gewicht

De BB392 laat zich omschrijven als een combinatie van BB30 lagers, geschikt voor brackets van 92mm. Deze crank maakt dus gebruik van grote lagers voor minder weerstand en een langere spindle voor een grotere bottomstijfheid. Dat alles met een gewicht vanaf 425gram. FSA biedt deze cranks aan, in zowel de K-force als SLK serie in meerdere tandwielcombinaties.

Compatible

Het ABS systeem (A-Symetric Bolt Spacing) zorgt voor versterking  achter de crank-arm. Het resultaat is een herkenbaar maar vooral ook een licht en stijve crank. De FSA BB392 crank kan toegepast worden in frames met een BB30 68/73, pressfit en English treaded bottombracket, middels een eenvoudige adapter set.  Je kunt dus je huidige frame upgraden met deze crank en meenemen naar je nieuwe fiets.

FSA BB392 Youtube introductie

Volledig in stijl stof maken
28 nov 2015 - 13:37

Om het plaatje compleet te maken is er een complete lijn Telutci-kleding. We hebben veel tijd en energie gestoken in het ontwerp van de verschillende Telutci-modellen. Dit geldt ook voor het kledingontwerp. De kenmerkende berenpoot komt terug in de muts, het shirt en de koersbroek. U kunt deze kleding bestellen door een mail te sturen naar sales@telutci.com.

De windstopper à 69,- EUR is niet afgebeeld, maar zit wel bij de pakketprijs inbegrepen. Hieronder een overzicht van de te bestellen artikelen:

Artikel Prijs in EUR
Muts 19,-
Armstukken 25,-
Beenstukken 35,-
Shirt korte mouwen 69,-
Windstopper 69,-
Koersbroek 79,-
Overschoenen 30,-

 

 

 

Oranje Leeuw versus Rode Duivel
15 mei 2015 - 21:26

Ofwel de Ednine tegen de Telutci.

Hoewel de namen doen vermoeden dat Engeland en Italië de strijd aangaan is het een mooi vergelijk tussen twee mountainbikes van Belgische en Nederlandse komaf. Een klein citaat uit de Mountainbike Plus editie 164 willen we u niet onthouden: "De Telutci is een pure mountainbike die razendsnel is als wedstrijdfiets, maar het aardige is dat door de fiets ook weer teruggaat naar de roots van het mountainbiken."

Hier leest u het hele artikel.

 

Telutci Duurtestfiets
23 jun 2014 - 19:14

Vanaf mei 2014 is de Telutci XC9R het maatje van Sara Mertens. Het komende jaar zal zij de XC9R aan de tand voelen en daar regelmatig over berichten in de Mountainbike Plus. Haar eerste verslag is een mooie opmaat naar wat nog  komen gaat. Ze geeft aan dat de Telutci haar direct veel vertrouwen geeft en dat horen we vaker. 

Verslag rijtest Telutci XC9R
31 mrt 2014 - 11:59

We zijn als Telutci erg blij met de test in de Mountainbike Plus. In de vertaling van 'beer maakt stof' kon MTB Plus zich ook erg vinden. Lees vanaf vandaag de test zelf op onze website.

Rijtest Telutci XC9R
20 jan 2014 - 14:29

Een tijdje geleden hebben we de Telutci XC9R meegegeven aan Mountainbike Plus. De bike wordt uitgebreid aan de tand gevoeld in hun nieuwste uitgave. Hou daarom de brievenbus in de gaten of koop de nieuwste uitgave vanaf 28 januari in de winkel. 

Telutci-oudejaarstocht Hattemerbroek
16 dec 2013 - 12:36

Om het jaar 2013 sportief af te sluiten kun je meedoen aan de Telutci-oudejaarstocht, een klassieker onder de ATB-tochten. Naast dat het fietsen in deze omgeving de moeite waard is, vindt er ook een verloting plaats met mooie prijzen. Voor meer informatie, bekijk de website van Cyclo '78.

Telutci op Bike Motion
2 sep 2013 - 12:26

Van vrijdag 11 oktober tot en met zondag 13 oktober staan we op de beurs voor de sportieve fietser. Bezoek ons in hal 12 op stand B048. Naast de huidige modellen die op de website staan, zullen we ook de nieuwe 2014 modellen demonstreren. Koop hier alvast kaarten voor de Bike Motion met voorverkoopkorting. Na het zien van de modellen, is het tijd om de mountainbikes echt aan de tand te voelen. De Telutci Feel & Try zijn gepland op zaterdag 2 en zondag 3 november. Vertrekpunt is de Ossenstal in Epe. Per 21 oktober is de inschrijving voor 3 november gesloten. Iedereen die zich op Bikemotion heeft ingeschreven voor de zondag is uiteraard ingedeeld en krijgt per email bericht.

MTB-blog.nl test Telutci XC9R
26 aug 2013 - 14:26

Afgelopen voorjaar nodigden wij MTB-blog.nl uit voor een test op de Telutci XC9R. Het decor van deze test was de bosrijke omgeving van Epe. Ondanks een koud briesje liep MTB-blog.nl wel warm voor de Telutci XC9R. De fiets werd op de uitdagende singletracks uitvoerig getest en doorstond deze test met glans.

Klik hier voor een compleet verslag van de test.

 

De 200 likes zijn bereikt.
19 aug 2013 - 13:53

De 200 Likes zijn binnen. Allemaal bedankt voor het sharen en de aanmoedigingen. Blijf ons volgen op Facebook of Twitter want er komt ongetwijfeld een nieuwe actie.

Introductie Telutci Stealth
14 aug 2013 - 22:52

Naast de vaste voorvork heeft de Stealth handgespaakte wielen en de nieuwe Sram X0 achterderaillieur met lock-up. Klik hier voor alle informatie.

 

Telutci Stealth
15 jul 2013 - 20:39

Een vaste voorvork en de nieuwe Magura MT6 remmen. En uiteraard 27.5 inch wielen. Met een streefgewicht van onder de 9kg mogen we hem beslist lichtvoetig noemen.

 

 

Like onze Facebook pagina
20 jun 2013 - 22:09

De nieuwe 27.5 inch mountainbike banden van Continental zijn binnen. Like onze Facebookpagina en maak kans op een complete set met binnenbanden.

  1. Like de Facebook pagina Telutci
  2. Deel deze pagina met je vrienden
  3. Bij 200 likes verloten we een complete set in de maat naar keuze (26, 27.5 of 29)
Feel and Try 13 en 14 april
14 apr 2013 - 21:09

Midden in het uitgestrekte bosgebied van Epe ligt de Ossenstal. Een schitterend vertrekpunt om de Telutci 27.5 inch te testen. Aan de voet van de Haelberg ontvingen wij de enthousiaste mountainbikers die zich hadden ingeschreven. Zodra de bike was afgesteld ging men in kleine groepjes op pad met de Telutci. Na afloop van een mooie route van 20 kilometer was er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen en een kop koffie. De route is later op de site als GPX bestand te downloaden.

Hierbij de link naar facebook voor de ervaringen en foto's. De volgende Feel & Try demodag staat gepland 26 mei in Apeldoorn.

 

 

DT Swiss
7 mrt 2013 - 21:14

DT Swiss speelt in met een aantal uitbreidingen van het assortiment op de groeiende populariteit van 27.5 inch. Daarmee is DT Swiss een waardevolle partner voor Telutci. Immers dit Zwitserse merk levert kwaliteit in combinatie met een gunstig gewicht. Door deze uitbreiding kunnen we nu meerder componenten van DT Swiss gaan toepassen op onze bikes. En zetten we de Telutci op een hoger niveau.

Magura
7 mrt 2013 - 20:54

Na lang wikken en vooral wegen besloten om Magura als de remmen te gaan gebruiken. De eerste fietsen zijn uitgerust met SRAM zoals ook op de site aan de foto's te zien is. Gewicht, remkracht maar bijvoorbeeld ook het gebruik van mineraalolie hebben ons doen besluiten om vanaf mei 2013 over te gaan op de Magura MT-serie. Ook maakt Magura gebruik van technische noviteiten die goed bij de filosofie van Telutci passen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de remhendel rechtstreeks de calliper bedient zonder hevel.

Telutci Yuma
7 mrt 2013 - 20:30

Met de Yuma gaan we onder de bijna magische grens van 9 kilo, zeker voor een 27.5"inch bike. Lange discussies gingen vooraf over de opties, het streefgewicht en de standaard specificaties. Nog een aantal zaken moeten gefinetuned worden. Maar dat de Yuma komt is een feit!